• Slideshow 1
    Sjeveroistočno od Požege u Kutjevu, poznatom vinogradarskom kraju, diže se kasnobarokni dvorac obitelji Turković uklopljen u prostrani park (cca 1,7 ha).
  • Slideshow 2
    Trenkovo svojim imenom podsjeća na legendarnog ratnika i slavonskog plemića Franju baruna Trenka (1711.-1749.) koji je do danas ostao u sjećanju naroda i kojim se Slavonija uvijek ponosila.
  • Slideshow 3
    Sovsko jezero predstavlja jedinstveni primjerak prirodnog jezera u brdsko-brežuljkastom području kontinentalne Hrvatske.

Europski dani promatranja ptica 2018.

Svake godine, prvi vikend u listopadu, organizira se promatranje ptica na području Europe i središnje Azije. Ove godine održano je 25. promatranje ptica, a organizator je BirdLife International.

  Cilj ove akcije je promovirati promatranje i proučavanje ptica, poticati ljubav prema prirodi i educirati javnost i donositelje odluka o potrebi zaštite ptica i njihovih staništa. Tijekom 25 godina ovaj događaj je privukao više od 1,1 milijun ljudi koji su promatrali više od 73 milijuna ptica.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško – slavonske županije se i ove godine pridružila akciji. Uz djelatnike Javne ustanove u promatranju su sudjelovali učitelj i učenici 6. razreda Osnovne škole „Mladost“ iz Jakšića. Promatranje se održalo na ribnjacima u Jakšiću. Neke od zabilježenih vrsta su siva čaplja, divlja patka, škanjac, šojka, lastavica i dr.

small DSC 0155

 

small DSC 0141

 

small DSC 0160

Kontakt Info

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije
Županijska 7
HR-34000 Požega

tel: 034/290-244
fax: 034/271-364

e-mail: zastita.prirode@pszupanija.hr

© Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, Županijska 7 - HR-34000 Požega

Hosting by 8Core Association